Deel dit artikel
-

Dept doet eerste Amerikaanse overname

Dept koopt het Amerikaanse bureau Rocket Insights uit Boston en zet daarmee zijn eerste stap in de expansie naar de Noord-Amerikaanse markt. Meer overnames in de VS volgen, terwijl uitbreiding naar Azië wordt voorbereid.

“Rocket Insights is een drie jaar oude specialist op het gebied van digital product development”, vertelt Depts CEO Dimi Albers. “Met honderd man doen ze web, mobile en voice. Ze hebben een omzet van dertig miljoen dollar en groeien sterk.”

Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, houdt Albers voor zich.

“Afgelopen zomer bereikten we het punt in onze build & buy-strategie dat we drie jaar geleden als doel formuleerden. We hadden daar echter vijf jaar voor gerekend. Met 1.100 man in elf landen zijn we in Europa een gevestigde partij. We hebben besloten onze klanten te volgen naar elders in de wereld.”

“Binnen drie tot vijf jaar willen we groeien tot een top tien-bureau wereldwijd. Daarbij kijken we naar de toplijstjes van Forrester en Gartner.” Kortom, het bedrijf dat ooit begon als TamTam in Delft wil een concurrent worden van partijen als Accenture, Deloitte, Publicis en AKQA.

Amerika is de eerste markt waar Dept de vleugels uitslaat. Niet geheel toevallig landt het in het noordoosten van de VS, in Boston. Daar zit namelijk en een kleine afdeling van Dept, een dependance van de Engelse tak. Hun kennis van de lokale markt bracht Albers uiteindelijk bij Rocket Insights. “We hebben veel partijen gesproken, maar hun team, werkwijze en opvattingen passen het best bij ons.” De lokale partners zullen vanwege hun relatienetwerk een belangrijke rol spelen in de verdere expansie in de VS.

Afgelopen november versterkte het bureau zijn positie op de Noord-Amerikaanse markt al met de opening van een kantoor in New York van het aangesloten bureau factor-a, specialist in Amazon Marketing.

Nu Dept zelf meer dan duizend man groot is, is het organisatorisch ook beter in staat wat grotere overnames te verstouwen. Tot op heden werden teams gekocht van tussen de 25 en 150 man. Die bovengrens wordt flexibeler met de groei van Depts omvang.

Dept realiseerde in 2018 een omzet van ruim 125 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond