Deel dit artikel
-

Dept koopt Duitse specialist in Amazon Marketing Services

Met de overname van factor-a uit Keulen, honderd man sterk, koopt bureaunetwerk Dept een grote speler op het gebied van Amazon Marketing Services. In Zwitserland verstevigt het zijn positie met de aankoop van marketingbureau Yourposition.

De overname van factor-a (foto) is van belang vanwege de enorme positie die Amazon op de Duitse e-commercemarkt heeft. Het is er goed voor de helft van alle e-commercehandel en Amazon is drie keer groter dan nummer twee OTTO.

Hoeveel geld met de overname is gemoeid, houden de partijen voor zich. Ook over de financiële resultaten van factor-a is niets bekend. Het kopende netwerk meldt enkel dat er honderd man werkt bij de nieuwe aanwinst en dat de omzet in 2017 steeg met 122 procent.

Amazon Marketing Services zijn de cloudgebaseerde webdiensten op het gelijknamige platform waarbij externe handelaren hulpmiddelen wordt geboden om hun handelswaar te promoten. Een andere vakterm hiervoor is retailmedia.

Adverteerders geven vorig jaar in Duitsland 6,6 miljard euro uit aan digitale reclame, zo laten nieuwe cijfers van IAB Europa over 2017 zien. Het is niet duidelijk welk deel daarvan op Amazon wordt besteed. Dept claimt wel dat factor-a het grootste AMS-budget in Europa beheert. Vanuit Keulen worden overigens ook Amazon-marketingdiensten geboden in Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Dept is inmiddels een significante speler aan het worden op de Duitse markt. Eerder kocht het al de e-commerceexperts superReal en Be Excellent en de reclamespecialisten van Trust Agents.

Vanochtend maakte Dept ook de overname bekend van Yourposition, een Zwitser digitaal marketingbureau. Daarmee verstekt Dept zijn positie in het zuiden van de Duitstalige markt. Het moet ook een rol gaan spelen in de internationale e-commerce- en marketinggroeiplannen.

Oprichter van Dept Paul Manuel zegt in een persbericht: “We hebben twee partners in de arm genomen die perfect passen bij onze manier van werken en zullen samen onze ambities voor internationale klanten in e-commerce naar een nieuw niveau tillen. We kijken er ontzettend naar uit om samen de digitale business van onze klanten te versterken.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond