Deel dit artikel
-

Dept koopt voornaam internetbureau in Ierland

Bureaunetwerk Dept koopt een buitenlands zusterbedrijf voor TamTam in de vorm van het in Dublin gevestigde Webfactory.

Ierland is, na Amerika, Duitsland, Engeland en Spanje, de vijfde buitenlandse markt waar het Nederlandse bedrijf naar uitbreidt. Hoeveel geld met de overname is gemoeid, houden de partijen voor zich. Er werkt 45 man bij Webfactory.

Met het toetreden van het Ierse bureau groeit het bureaunetwerk naar 600 medewerkers met een gezamenlijke omzet van ruim 70 miljoen.

Mede-oprichter Paul Manuel van Dept: “Webfactory is niet alleen een autoriteit binnen de Ierse markt, maar sluit qua dienstverlening naadloos aan op de diensten van digital agency TamTam, ook onderdeel van ons netwerk. Samen kunnen we slimmere oplossingen realiseren binnen deze verticals. Daarbij geloven we in een gezonde groei van de Ierse markt, en wordt het voor ons gemakkelijker om de samenwerking aan te gaan met de grote internationale merken gevestigd in Dublin.”

Het Ierse bedrijf staat bekend als voorloper op het gebied van grootschalige internetprojecten binnen de Ierse financiële en nutsindustrie. Ook helpt Webfactory de online zichtbaarheid te vergroten van merken als Google en Microsoft, die Dublin hebben verkozen tot Europees hoofdkantoor.

Dept onderzoekt ook of en welke marktkansen het in noord-Europa kan vinden.

In juni 2015 stapte investeerder Waterland in bij TamTam om het bedrijf via een build & buy-strategie te helpen groeien tot een internationaal opererende digitale bouwer. In Nederland kocht het Supersteil, eBrella, Expand Online, a friend of mine, Second Degree, Studio Dumbar en indirect Tricode, in Engeland Building Blocks en in Duitsland e-commercespecialist BE EXCELLENT en Trust Agents.

Deel dit bericht

4 Reacties

Freddy

Je zou bijna denken dat ze dit gedaan hebben om Belasting tecnische redenen

Niels

Wat is de voornaam?

Erwin Boogert

Stukje doorlezen, Niels. Dan zie je het vanzelf.

niels

?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond