Deel dit artikel
-

Derde generatie Nest Thermostaat

Nest Labs introduceert de derde generatie van de Nest Learning Thermostat in Nederland en België. Naast een nieuw design biedt het apparaat onder meer verbeterde boilerondersteuning, zelfs met warmwaterbediening op afstand.

Het nieuwe ontwerp is slanker en heeft een 40 procent groter scherm met een hoge resolutie. Met de aangepaste gebruikersinterface kunnen temperaturen, waarschuwingen en berichten volgens de fabrikant eenvoudiger worden afgelezen en de nieuwe softwarefunctionaliteit ‘Afstandsweergave’ laat automatisch de doeltemperatuur of de tijd zien wanneer er beweging wordt gedetecteerd in de kamer.

Er is ook een nieuwe standaard voor de Nest Thermostat ontwikkeld voor huizen die nog geen thermostaat hebben, of waar de oude thermostaat zich in een kamer bevond waar de temperatuur niet werd gereguleerd.

Nieuwe mogelijkheden

Warm water (exclusief voor Europa):  De Nest Thermostat kan nu ook de boiler (warmwatertank) aansturen. Het warmwaterschema kan vanaf een telefoon of de Nest Thermostat worden aangepast. Auto-Afwezig werkt samen met de boiler voor het besparen van energie wanneer er niemand thuis is (na twee dagen).

Geavanceerde modulatie met OpenTherm (exclusief voor Europa): simpeler gezegd tweewegcommunicatie met compatibele cv-ketels. Er kan precies berekend worden hoeveel gas er moet worden gestookt voor het handhaven van de gewenste temperatuur, in plaats van dat de cv-ketel gewoon aan en uit wordt gezet. Zo wordt er energie bespaard, blijft het comfort behouden en wordt de levensduur van de cv-ketel verlengd.

Afstandsweergave: Voorheen moest de gebruiker redelijk dicht bij de Nest Thermostat komen om het scherm te activeren. Nu kan dat ook vanaf de andere kant van de kamer. De thermostaat kan de doeltemperatuur weergeven en een analoge of digitale klok laten zien. Afstandsweergave kan ook uitgeschakeld worden.

De derde generatie Nest Learning Thermostat is per direct verkrijgbaar voor 249 euro. De standaard voor de derde generatie Nest Learning Thermostat wordt apart verkocht voor 35 euro.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond