Deel dit artikel
-

Een derde van de streaming muziekgebruikers betaalt voor abonnement

Circa een derde van de streaming muziekgebruikers betaalt voor zijn of haar abonnement. Dat zegt marktonderzoeker GfK. Het aantal gebruikers van muziekstreamingdiensten is in het laatste kwartaal van 2014 licht gegroeid.

Inmiddels maakt 4,6 miljoen Nederlanders gebruik van zo’n dienst. De groei onder 13-17 jarigen is het grootst; 65 procent van deze groep maakt inmiddels gebruik van het streamen van muziek.

Het illegaal downloaden van muziek neemt af in populariteit ten opzichte van voorgaande metingen. Circa een kwart van alle streaming en video on demand gebruikers downloadt nog illegaal muziek ten opzichte van 32 procebnt in september 2014. Gemiddeld is 13 procent van alle digitale muziek waar naar geluisterd wordt Nederlandstalig.

In het laatste kwartaal van 2014 is ook het aantal Nederlanders dat gebruik maakt van video on demand gegroeid. Tussen september 2014 en december 2014 kwamen er 500.000 gebruikers bij, waardoor nu 4,7 miljoen Nederlanders gebruik maken van een video on demand dienst.

Het televisietoestel blijft het meest populaire apparaat voor het kijken naar Video on Demand; 74 procent van de gebruikers kijkt via dit apparaat. 35 procent van alle video on demand en streaming gebruikers downloadt films en tv-series illegaal. De meest gebruikte bronnen hiervoor zijn Torrent Websites en Popcorn Time.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond