Deel dit artikel
-

Dertig miljoen voor opkoper webshops Dwarfs

De Nederlandse opkoper van specialistische webwinkels Dwarfs heeft met North Wall Capital akkoord bereikt over een schuldfinanciering van dertig miljoen euro.

Dwarfs gaat het geld gebruiken om vier inmiddels getekende overname-overeenkomsten af te ronden. Het gaat om de webshops Slaapkalm, Calmzy, Litollo en Kristie’s Kitchen. Laatstgenoemde is actief op Amazon. De anderen zijn webwinkels.

In mei 2021 kondigde Dwarfs aan de komende jaren twintig webshops in binnen- en buitenland over te willen nemen met een omzet variërend van een half tot twintig miljoen euro. Tezamen met de in mei 2021 overgenomen keukenwebshop AMCO bedraagt de Dwarfs handelsomzet na vijf overnames elf miljoen euro op jaarbasis.

Directeur Demian Beenakker stelt dat Dwarfs de groeiverwachtingen naar boven heeft bijgesteld: “Het aanbod van e-commercebedrijven is groot en wij kunnen sneller dan verwacht komen tot overnames. Tegelijkertijd zien we op de kapitaalmarkten, vooral in het VK en Noord-Amerika, grote interesse om onze activiteiten te financieren en extra kapitaal te verstrekken.”

Foto: Erich Ferdinand (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond