Deel dit artikel
-

Dertig procent van bezoekers Monsterboard zoekt mobiel

Steeds meer mensen vonden een baan via mobiele apparaten. Mobiel gebruik verdubbelde de afgelopen twee jaar zelfs naar dertig procent. Ook diverse sociale kanalen en specialistische sites worden meer ingezet. Dit blijkt uit het Monster Year Report, een jaarlijks arbeidsmarktrapport van carrièresite Monsterboard.

Het enorme aanbod van bronnen biedt enorme kansen voor de recruitmentsector. Tegelijkertijd wordt dankzij nieuwe middelen, databases en netwerken de markt minder overzichtelijk. Voor werkzoekenden én recruiters is het lastiger geworden de arbeidsmarkt te doorgronden, zegt Monsterboard.nl.

Werkgevers die slim gebruik maken van de voordelen van mobiel en social, bijvoorbeeld door de bedrijfssite te optimaliseren, hebben een stapje voor op de concurrentie. Omgekeerd geldt dit ook voor werkzoekenden. Zij doen er goed aan om hun online profielen nauwkeurig en up-to-date te houden, aldus het rapport.

Vergeleken met twee jaar terug is mobiel verkeer naar Monsterboard verdubbeld. Waar twee jaar terug 15 procent van de bezoekers via een mobiel of tablet binnenkwam is dat nu 30 procent. Bijna een kwart zet sociale media in om banen te vinden. Bovendien is 17 procent van de werkzoekenden actief bezig met hun digital footprint, om zichzelf voor werkgevers op de markt te zetten.

Net als voorgaande jaren oriënteren de meeste werkzoekenden op Monsterboard in de ochtend, van 9 tot 12, naar nieuwe banen. Ook na het eten, om 19.00 uur, neemt het bezoek toe. Op maandagen en dinsdagen wordt de site het meest bezocht.

De drukste dag van het jaar was maandag 27 oktober met 80.765 bezoeken. Secretaresse en administratie(f) waren de meest gebruikte zoekwoorden op Monsterboard in 2014. Horeca, chauffeur, receptioniste en parttime zijn opvallende stijgers in de top 10 van zoekwoorden. De meest gevraagde functies vallen ook binnen de IT en technische sector.

Emerce organiseert in september de eHRM Conference in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond