Deel dit artikel
-

Dertig procent websites draait op WordPress

Al zo’n dertig procent van de websites draait op WordPress. Dat blijkt uit onderzoek van W3tech. Zij analyseerden de tien miljoen meest bezochte websites via Alexa.

Onder de content management systemen (CMS) heeft WordPress zelfs een marktaandeel van 60 procent. Joomla en Drupal hebben elk een aandeel van respectievelijk 3,1 procent en 2,2 procent.

Voor het onderzoek is gekeken naar de aanwezigheid van specifieke HTTP-headers.

De populariteit van WordPress heeft ook een schaduwzijde. Onderzoek van het analysebureau Sucuri Remediation Group laat zien dat WordPress-websites een belangrijk doelwit zijn van cybercriminelen.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Schaduwzijde van al dat WordPress is dat er een energieverbruik van een stad als Amsterdam overbodig wordt verstookt. Zonder WordPress is de serverlast zo 90% lager.

Martijn - Perfect Web Team

Deze statistieken zijn geen nieuws!. Deze verhoudingen zijn al minstens drie jaar vergelijkbaar. Wellicht slimme marketing van W3tech om hun rapporten te verkopen? Interessanter is de opkomst van Squarespace en Wix (bron: https://w3techs.com) die waarschijnlijk de komende jaren veel van het marktaandeel van WordPress gaan innemen. Gewoon om dat ze nog makkelijker en veiliger zijn voor de doelgroep.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond