Deel dit artikel
-

Online ruim 10 procent meer omzet in augustus

De online omzet was in augustus 10,2 procent hoger dan in augustus 2020, zo meldt het CBS. Webwinkels hebben 9,4 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), groeide met 11,3 procent.

De online omzet van kleding en modeartikelen, van voedingsmiddelen en drogisterijen en van overige non-foodartikelen lag in augustus 2021 hoger dan in augustus 2020. De online omzet van consumentenelektronica was echter lager dan in augustus 2020.

De totale detailhandel heeft in augustus 3 procent meer omgezet dan in augustus 2020. Het verkoopvolume was 1,9 procent hoger. De omzet van de non-foodsector groeide met 6,3 procent, terwijl de omzet van de foodsector 3,8 procent kromp.

De kledingwinkels en de winkels in schoenen en lederwaren hebben in augustus voor de zesde maand achter elkaar meer omgezet dan een jaar eerder. De omzet van deze winkels was ook hoger dan in augustus 2019. Ook de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren, de drogisterijen en de winkels in meubels en woninginrichting hebben meer omgezet dan een en twee jaar eerder. De winkels in consumentenelektronica en witgoed en de winkels in recreatieartikelen hebben minder omgezet dan in augustus 2020, maar meer dan in augustus 2019.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond