Deel dit artikel
-

Detailhandel Nederland lanceert online privacychecklist

Detailhandel Nederland lanceert een online checklist die winkeliers helpt om zich beter voor te bereiden op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (kortweg AVG) die volgend jaar van kracht wordt. De AVG privacywet dwingt ondernemers tot maatregelen. Dat kan ook gelden voor winkeliers.

De kaders waar binnen een bedrijf persoonsgegevens verzamelt, gebruikt en verwerkt (of laat verwerken) veranderen. Denk aan klantgegevens als naam, adres, woonplaats, bestelhistorie, betaalgegevens, klantenkaarten en nieuwsbrieven. Maar – veel directer – ook aan het (laten) verwerken van (personeels)gegevens valt straks allemaal onder de nieuwe wet.

De online checklist werd door voorzitter Guido van Woerkom gepresenteerd aan Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt in Nederland vanaf mei 2018 toezicht op de naleving van de nieuwe privacywet.

Update 10:15u: De checklist is enkel voor leden van Detailhandel Nederland. De woordvoerder legt uit: “Er is een aparte site gemaakt en iedere afzonderlijke brancheorganisatie stuurt de link naar zijn respectievelijke leden per e-mail.”

De AVG check biedt binnen 10 minuten inzicht in acties die de ondernemer nu kan ondernemen. Ondernemers weten met deze leidraad beter op welke acties ze zich moeten richten.”, licht Van Woerkom toe.

Deel dit bericht

3 Reacties

Stephan - Doornvogel

Op de site van Detailhandel Nederland (nog) niet te vinden?

Bas

Nergens iets online te vinden… Persbericht iets te vroeg?

Erwin Boogert

Nagevraagd bij Detailhandel Nederland en die meldt dat de checklist enkel beschikbaar is voor leden. Zij krijgen de link opgestuurd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond