Deel dit artikel
-

Deuren nieuwe ‘internet-supermarkt’ geopend

Albert.nl heeft er weer een concurrent bij. Foodfactory heeft zijn deuren namelijk geopend. Klanten kunnen hun bestelling opgeven via internet en deze enkele uren later in de parkeergarage van de supermarkt ophalen. Het eerste Foodfactory-afhaalloket is te vinden in Alkmaar.

Foodfactory dat zich liever een drive in-supermarkt nomet, werkt bij de nieuwe dienst samen met de biologische supermarkt Ekoplaza. Uit het totale assortiment van veertigduizend artikelen van deze twee ketens, zijn twaalfduizend artikelen te krijgen via de nieuwe dienst.

De goederen die via de site http://www.foodfactory.nl worden besteld, worden in statiegeld-kratten verpakt.  Het personeel zet deze in de kofferbak van de auto van klanten, die de auto niet hoeven te verlaten. Per bestelling wordt een bedrag van 2,50 euro in rekening gebracht.

Het nieuwe initiatief doet in de verre verte aan Max Foodmarket denken, de online supermarkt die door iedereen werd geroemd, maar die het uiteindelijk toch niet redde. Belangrijkste verschil met Max Foodmarket is echter dat de goederen door Max Foodmarket, dat opereerde vanaf een Utrechts industrieterrein, wel thuis werden bezorgd. De partij die achter Foodfactory zit is Manpro Projectontwikkeling.

Deel dit bericht

1 Reactie

Anders Floor

Lijkt me een geweldige uitkomst voor de zaterdagboodschappen. 's ochtends bij het ontbijt op je gemak de boodschappen bij elkaar klikken en voila. Voor het geen parkeerplek hoeven te zoeken, geen parkeergeld hoeven te betalen, het niet bij elkaar hoeven zoeken, het niet hoeven wachten in de lange rij en het niet hoeven inladen is 2,50 een koopje. Als die 5 minuten wachttijd ook ook op zaterdagmiddag 16:00 wordt gehaald kan het wel eens veel Alkmaarse en Enschedese klanten opleveren. En bovendien een leuk gezicht in de winkels: stapels vakkenvullers die de schappen leeghalen in plaats van bijvullen. Jammer dat het gedoe met de statiegeldkratten en de ligging in een winkelcentrum het voor de werkende man (m/v) minder interessant maakt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond