Deel dit artikel
-

Deutsche Bahn (DB) draait deels op het dertig jaar oude Windows for Workgroups

Het gebruik van verouderde software binnen diensten en systemen in staatseigendom is wereldwijd niet ongewoon. Maar het is opvallend dat de Duitse spoorwegen het inmiddels dertig jaar oude Windows for Workgroups 3.11 nog steeds gebruikt. De Duitse website Gulp.de ontdekte een vacature waarin dit werd gemeld.

De nu verwijderde vacature werd geplaatst door Siemens Mobility, dat diensten verleent aan staatsspoorwegbedrijf Deutsche Bahn (DB). Het was op zoek naar een systeembeheerder met kennis van legacy besturingssystemen, vooral Windows 3.11 voor werkgroepen.

De beheerder wordt verantwoordelijk voor updates en het onderhoud van het oude systeem dat in november 1993 werd uitgebracht.

Tom’s Hardware meldt dat het systeem hoogstwaarschijnlijk wordt gebruikt in oude ICE 1 en ICE2 hogesnelheidstreinen InterCity Express. Dat zijn oude generaties Duitse ICE-spoorwegen die tussen 1989 en 1997 zijn vervaardigd.

Natuurlijk worden nieuwere systemen ontwikkeld met behulp van de momenteel beschikbare softwareproducten, zelfs met behulp van kunstmatige intelligentie, zegt Siemens.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond