Deel dit artikel
-

Deutsche Bahn test technologie voor betere mobiele communicatie in treinen

Ononderbroken bellen in de trein en online gaan met 5 GB/s, dat is wat Deutsche Bahn, Ericsson, Telefónica en Vantage Towers nu testen.

Het proefproject Gigabit Innovation Track voor betere mobiele communicatie in de trein gaat de volgende fase in. Op een 10 km lange route tussen Karow en Malchow in het zuiden van Mecklenburg testen Deutsche Bahn (DB), leverancier van netwerkapparatuur Ericsson, telecommunicatieprovider Telefónica en radiomastexploitant Vantage Towers mobiele communicatie met gigabit-datasnelheden langs het spoor.

Nieuwe masten dicht bij de sporen, combinaties van verschillende radio-eenheden en antennes worden getest. De 13 Vantage Towers-zendmasten die hiervoor nodig zijn, moeten gezamenlijk kunnen worden gebruikt door de spoorweg- en mobiele communicatie-industrie. De masten worden met stalen stutten in de grond verankerd, zodat er geen betonnen fundering meer gestort hoeft te worden.

In de toekomst moeten treinreizigers ongestoord met minimale laad- en responstijden kunnen internetten. Dit moet het reizen met de trein aantrekkelijker maken, aldus een verklaring van DB. Het project wordt gefinancierd door het federale ministerie van Verkeer (BMDV) met 6,4 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond