Deel dit artikel
-

Deutsche Post DHL Group boekt nieuwe records

Deutsche Post DHL Group sluit naar eigen zeggen een topjaar af. Met een omzet van 94,4 miljard euro overtrof de groep het record van vorig jaar met 15,5 procent. De groei kwam volledig voor rekening van internationale activiteiten van de DHL-divisies.

Wel normaliseerde de wereldwijde online handel in 2022. Hierdoor lagen de verzendvolumes iets onder het recordhoogte van 2021, maar dat werd gecompenseerd door de hoge vrachttarieven in de expeditiesector.

In totaal behaalde Deutsche Post DHL Group een nieuw record met een bedrijfsresultaat (EBIT) van 8,4 miljard euro (2021: EUR 8,0 miljard). Opvallend was positieve winstontwikkeling van de internationaal DHL-divisies, die een EBIT van circa 7,6 miljard genereerden (2021: EUR 6,6 miljard).

‘We hebben veerkracht en innovatiekracht getoond in een uitdagende omgeving’, aldus Frank Appel, CEO van Deutsche Post DHL Group.

Deutsche Post DHL Group investeerde vorig jaar een recordbedrag van 4,1 miljard euro (2021: 3,9 miljard euro) in bedrijfsvoering, digitalisering en duurzaamheid. De groep heeft vooruitgang geboekt bij de uitbreiding van haar elektrische wagenpark. Er kwamen er 7.000 bij tot meer dan 29.000 voertuigen. Verdere investeringen werden gedaan in de modernisering van de vliegtuigvloot van de DHL Express divisie en in de bouw van CO2-neutrale leveringsbases in Duitsland. Ook werd er geïnvesteerd in sorteercapaciteiten en e-fulfilment oplossingen voor de groeiende online handel.

Deutsche Post heeft donderdag wel gewaarschuwd voor de nodige onzekerheden. Het bedrijf verwacht dit jaar 3,4 miljard tot 3,9 miljard euro te moeten investeren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond