Deel dit artikel
-

Deutsche Telekom met alternatief voor Amerikaanse clouds

Deutsche Telekom gaat een samenwerking aan met Nextcloud zodat bedrijven een open source, privacyveilige cloudomgeving kunnen afnemen.

De vraag naar alternatieven voor Amerikaanse cloudbedrijven is actueel geworden nadat het Europese Hof dat soort partijen als niet veilig genoeg bestempelde. De gangbare techgiganten kunnen de privacy van Europese gebruikers en burgers niet garanderen. De nationale privacytoezichthouders van de EU raden daarom aan data van EU-burgers uit Amerikaanse handen te houden.

Deutsche Telekom speelt daarop met de samenwerking met Nextcloud. Dat ontwikkelde in de afgelopen jaren een cloudomgeving voor zaken als mail, documenten, agenda’s, taakbeheer en videochat. Zakelijke klanten van het telecombedrijf vinden het veilige, open source alternatief voor Amerikaanse clouds er nu op het menu.

Directeur zakelijke markt Hagen Rickmann zegt in een persbericht: “Bedrijven en beleidsmakers verlangen betere databescherming, meer transparantie en privacy van cloudleveranciers. Dit partnership is daar een reactie op.”

Photo by Dominik Schröder on Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond