Deel dit artikel
-

Deutsche Telekom overweegt verkoop Scout24

Deutsche Telekom peilt de interesse onder potentiële kopers voor advertentienetwerk Scout24 Group. De bedrijvengroep zou dit voorjaar formeel in de etalage kunnen worden gezet.

De Financial Times meldt dat een eventuele verkoop anderhalf miljard euro zou kunnen opleveren. Telecombedrijf Deutsche Telekom is begonnen met de eerste verkennende gesprekken met mogelijke kopers, maar heeft nog niet formeel een bank aangesteld om de verkoop te begeleiden.

Scout24 Group exploiteert advertentiesites voor auto’s, banen, financiële diensten, contacten en onroerend goed. De sterkste posities bekleedt het op thuismarkt Duitsland, maar het exploiteert verscheidene portalen ook daarbuiten. In Nederland, bijvoorbeeld, is het actief met Autoscout24 en datingsite Friendscout24.

De verkoop zou Deutsche Telekom eenmalige extra baten opleveren, maar ook het afscheid van een bedrijfsonderdeel dat tot op heden als een strategische pijler werd beschouwd. Deutsche Telekom wil in de komende jaren juist meer geld gaan verdienen met nieuwe diensten als advertising en e-commerce. Het afscheid van Scout24 zou een verandering betekenen in dat meerjarenplan.

Verscheidene partijen zouden zich kunnen melden als koper. Dat varieert van investeringsbedrijven tot ondernemingen als eBay en Amazon, al hebben die laatsten zelfstandig in Duitsland al sterke posities. De bronnen van de Financial Times sluiten niet uit dat Scout24 Group in onderdelen wordt verkocht.

Foto: miggslives (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond