Deel dit artikel
-

Deutsche Telekom overweegt verkoop T-Mobile Nederland

Deutsche Telekom zet zijn Nederlandse actviteiten in de vorm van T-Mobile in de etalage. Formeel heet het dat de lokale activiteiten onder ‘strategische review’ zijn, jargon voor: we doen het liever van de hand.

Het gerucht hing al langer boven de markt en aandeelhouder Tele2 liet ook al doorschemeren dat het zijn Nederlandse participatie wel kwijt wil. Vanochtend benoemde Deutsche Telekom nog eens expliciet dat het zijn toekomst vooral zonder de Nederlandse dochter ziet.

Tijdens de Capital Markets Day was deze dia te zien:

Nederland zou, zo tekende het FD begin 2021 op, een prijs van rond de vier à vijf miljard euro kunnen opleveren. Tot de potentiële kopers behoren volgens de Nederlandse zakenkrant toen bedrijven als Apollo, Cinven, Providence, Warburg Pincus en Apex.

DT’s strategie voor de komende jaren is om de Duitse en Amerikaanse activiteiten te verstevigen. Nederland en ook het internationale mastenbedrijf willen de Duitsers liever kwijt. Het concern wil zich ontwikkelen in een cloud- en API-gebaseerd telecomplatform (p.15, PDF).

De mastenbusiness is niet moeilijk te slijten. Een aantal Europese en Amerikaanse bedrijven investeert momenteel fors in de aankoop van dit soort ‘onroerend goed’. Pensioenfondsen steken er ook graag hun geld in, want het levert stabiel rendement op voor lange termijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond