Deel dit artikel
-

Devoteam koopt g-company

Het Franse beursgenoteerde bedrijf Devoteam koopt de cloudmigratiespecialist g-company uit Utrecht. Tegelijkertijd maken de Fransen ook de aankoop bekend van Avalon Solutions uit Stockholm.

Beleggers ontvangen het nieuws positief en belonen het aandeel met een kleine plus van een procent. Devoteam maakte de overname voor opening van de beurs bekend (PDF). Weinig financiële details zijn niet vrijgegeven.

Van het Nederlandse g-company is bekend dat het vorig jaar een omzet deed van 16,5 miljoen euro met 750 klanten. Avalon Solutions is met een omzet van 14,2 miljoen euro met vierhonderd klanten net iets kleiner. De Zweden verkopen het bedrijf voor 87,5 procent.

Met de overname verdubbelt Devoteam zijn omzet in Scandinavië en Nederland bijna. In 2018 was deze regio goed voor een verkooptotaal van 50,1 miljoen euro (+32,5%).

Directeur David Saris van g-company: “Google Cloud groeit hard in Europa en als marktleider in de Benelux willen we die groei bijhouden. We waren niet op zoek naar een koper, maar Devoteam kwam met een aantrekkelijk aanbod en veel groeimogelijkheden.” Saris is gevraagd om zijn salesstrategie over te brengen in de andere landen van de nieuwe eigenaar.

g-company is gespecialiseerd in het migreren van organisaties naar de cloud. Daarbij is sterk gespecialiseerd in Google Cloud, maar ook bekend met Salesforce’ cloud. Behalve bij migraties biedt het ook ondersteuning bij appontwikkeling, data-analyse en het optuigen van cloudinfrastructuren. Tot de klanten behoren onder meer Travix, DSW, de politie en Beeld & Geluid.

Dat ligt dicht tegen de kernactiviteiten van Devoteam aan. Het omschrijft zichzelf als transformatiespecialist. In de praktijk komt dat neer op het begeleiden van migraties van lokale wirwar aan IT-systemen naar een centraal beheerde cloudomgeving. Naast de cloud van Google wordt ook gewerkt met die van Amazon, Microsoft en Red Hat. In 2018 realiseerde het een omzet van 652 miljoen euro (+27%; +18% organisch).

Devoteam beschikte reeds over een eigen kantoor in Den Haag. Via overnames verwierf het afgelopen jaar ook posities in Zweden, Portugal, Duitsland en Spanje. De Nederlandse positie werd verworven met de aankoop van TMNS in de Hofstad in 2017.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond