Deel dit artikel
-

Vanaf deze week WFMuseum Online

Het Westfries Museum is gestart met online programmering op haar website en Facebookpagina. Onder de naam WFMuseum Online zijn daar onder meer vlogs, podcasts, online workshops en educatieve video’s te vinden.

Het Westfries Museum is net als andere musea tijdelijk gesloten, dus wordt de educatie naar Facebook verplaatst.

Net als bij een landelijke tv-zender staan er vaste onderdelen op vaste dagen gepland. De komende vier weken is de zondag gereserveerd voor een gedeelte uit de live registratie van ‘De Verwonderingh’, een lezing die meesterverteller Ad Geerdink – directeur van het museum – vorig jaar hield.

Op de maandag is voortaan een pareltje uit het rijke videoarchief van het museum te bewonderen en de dag erna kan men in de rubriek ‘Plaatje-Praatje’ luisteren naar de toelichting bij een of meer bijzondere werken in de vaste collectie van het museum.

Op zaterdag kan iedereen zelf kunst gaan maken via een ‘inspirerende online workshop’. Zo kan men op 28 maart a.s. met papier en schaar aan de slag onder leiding van beeldend kunstenaar Eline Janssens. gastconservator van de tentoonstelling ‘Janssens en Koerten | Geknipt voor de kunst’ die momenteel in het museum staat.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond