Deel dit artikel
-

DHL breidt City Hub voor groene stadsdistributie uit met elektrische Cubivan

DHL Express breidt zijn City-Hub-concept voor groene binnenstedelijke distributie uit met elektrische pickup-trucks, de zogenoemde Cubivans. Deze worden geladen met Cubicontainers: een afneembare container van een kubieke meter die geldt als nieuwe standaard in binnenstedelijke distributie.

De Cubicontainers worden voorgeladen in een sorteercentrum en naar de stad vervoerd. Van daaruit worden ze gebruikt om middels de elektrische auto of de fiets afleveradressen in stadscentra te bereiken. Er is gekozen voor Den Haag als pilot voor toepassing in het wereldwijde netwerk.

Eerder dit jaar werd het City-Hub-concept gelanceerd in Utrecht en Frankfurt (Duitsland) waarbij de Cubicontainers met een slimme trailer naar de City Hub worden vervoerd. Vervolgens worden Cubicycles ingezet voor de ‘last mile’.

Bij de uitbreiding van het concept in Den Haag, worden de Cubicontainers nu ook op een aangepaste elektrische bestelauto geplaatst. Als Cubivan is gekozen voor de Nissan e-NV200 en een aangepaste versie van de DHL StreetScooter Work die beide tot drie containers tegelijkertijd meenemen. Door deze elektrische combinatie kan een groter gebied klimaatneutraal beleverd worden.

Iedere elektrische auto of Cubicycle vervangt een reguliere dieselauto, wat gelijk staat aan 8 ton vermindering van CO2 per jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond