Deel dit artikel
-

DHL Express investeert ruim 11 miljoen euro in Zwols Service Center voor Noordoost-Nederland

DHL Express heeft vrijdag op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle een nieuw Service Center geopend voor internationale expreszendingen. Met de bouw is een investering gemoeid van ruim 11 miljoen euro. Het is de eerste vestiging waar een deel van de loods speciaal is ingericht om containers te laden voor City Hubs. Deze City Hubs, onder meer gevestigd in Groningen en Leeuwarden, fungeren als satelliet om zendingen vervolgens onder meer per fiets af te leveren.

Zwolle is de tweede vestiging in het Nederlandse expresnetwerk die met ‘BREEAM outstanding’ de hoogst mogelijke duurzaamheidskwalificatie krijgt. Zonnepanelen voorzien in de stroombehoefte, ook voor de elektrische laadpalen voor voertuigen. Regenwater wordt opgevangen en gebruikt als spoelwater voor toiletten en het wassen van auto’s. Overal is energiezuinige LED-verlichting die reageert op bewegingssensoren. Ook is er een insectenhotel. Lucht-, licht- en temperatuurregeling zorgen voor een ‘goed werkklimaat’.

Het nieuwe Service Center aan de Mindenstraat 9 in Zwolle huisvest ook een shop waar klanten hun zendingen zelf kunnen afhalen en brengen. Naast de veelal zakelijke klanten biedt DHL Express ook particulieren de gelegenheid om expreszendingen wereldwijd te versturen.

Foto’s DHL

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond