Deel dit artikel
-

DHL gestart met bouw klimaatneutrale CityHub in Midden-Limburg

Met het slaan van een groene heipaal is de bouw gestart van de klimaatneutrale DHL Parcel CityHub voor Roermond en omstreken.Het is de negende van 26 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 140 lokale vestigingen.

De lokale hub in Roermond wordt gevestigd aan de Schepelstraat 18 nabij de N293 en de Keulsebaan. De ingebruikname staat gepland voor eind oktober 2022.

De CityHub wordt de werkplek van ruim 200 bezorgers en dagelijks zijn er 90 routes langs huishoudens, winkels en bedrijven in en rond Roermond. Dat gebeurt veelal met elektrische bestelauto’s en uiterlijk in 2025 zelfs helemaal uitstootvrij

De 26 nieuw te bouwen CityHubs maken deel uit van een netwerk van inmiddels 140 vestigingen. De CityHubs zijn gevestigd aan de rand van alle stedelijke gebieden, waarmee de ‘last mile’ volgens DHL op de meest efficiënte en duurzame manier kan worden uitgevoerd.

Op een CityHub vertrekken gemiddeld 90 ritten per dag, waarvan 60 overdag en 30 in de avond, met korte routes met 100 tot 200 adressen. Korte routes stellen in staat snel te verduurzamen omdat ze met elektrische bestelauto’s, cargo-fietsen of andere kleine voertuigen uitgevoerd kunnen worden.

De 26 nieuw te bouwen CityHubs komen in Almelo, Almere, Amsterdam-West, Amsterdam-Oost, Amsterdam-Zuid, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Ede, Emmen, Sittard-Geleen, Gouda/Waddinxveen, Groningen, Haarlem, Helmond, Hendrik Ido Ambacht, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaandam, en Zoetermeer.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond