Deel dit artikel
-

DHL neemt activa Instabox Nederland en Red Je Pakketje over

De curator van de failliet verklaarde ondernemingen Instabox Netherlands en Red Je Pakketje heeft met DHL Parcel overeenstemming bereikt over de overname van alle pakketkluizen, rolcontainers, computers en sorteermachines voor een bedrag van ruim 5,5 miljoen euro.

Bovendien is met DHL de afspraak gemaakt dat het zich zal inspannen om zoveel mogelijk oud-medewerkers aan een passende, nieuwe baan te helpen.

De bijna duizend pakketkluizen van Instabox staan deels verspreid over het land, onder andere bij winkels en sportclubs. Een deel van de kluizen is nog niet geplaatst. Dat gaat DHL in de komende tijd doen. Door de overname van de pakketkluizen van Instabox zal het totale netwerk van bemande en onbemande servicepunten voor het ophalen en wegbrengen van pakketten toenemen tot meer dan 5000.

Voor de oud-werknemers van Instabox en Red Je Pakketje wordt een zogeheten mobiliteitscentrum ingericht. Ook zullen voor hen op diverse plaatsen in het land voorlichtingsdagen worden georganiseerd.

Het faillissement van Instabox Nederland en Red Je Pakketje kwam voor de werknemers en freelance bezorgers volkomen onverwacht, vooral ook omdat Instabox en rivaal Budbee bezig waren een nieuw bedrijf Instabee op te richten dat ook de Nederlandse markt zou gaan bedienen. Het is dan ook de vraag of het nieuwe fusiebedrijf in Nederland op veel sympathie kan rekenen, ook al omdat er ruim 900 banen verloren zijn gegaan.

Op de Zweedse thuismarkt is Instabee al wel volop aan de slag gegaan. In aanloop van Black Friday zijn drie nieuwe terminals geopend voor het sorteren en distribueren van pakketten. Die terminals staan in Malmö, Göteborg en Södertälje.

De partnerbedrijven kunnen honderdduizenden pakketten meer verwerken met minder impact op het milieu, aan meer mensen, zegt Pontus Håstlund, Nordic General Manager bij Budbee.

De drie terminals zijn zo’n 5000 vierkante meter groot. Het bedrijf heeft ook een nog grotere terminal (van 6800 vierkante meter) in aanbouw in Vaggeryd buiten Jönköping. Ook is er een sorteercentrum op komst bij Pilängen in Örebro (4.000 vierkante meter), die in juni 2023 klaar moet zijn.

De terminal in Jönköping wordt een centraal knooppunt voor leveringen aan alle markten, maar ook voor last mile-leveringen in de regio.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond