Deel dit artikel
-

DHL neemt meerderheidsbelang in Monta

DHL Supply Chain heeft een meerderheidsbelang verworven in de Nederlandse specialist in fulfillment Monta.

De partijen maakten de investering eerder vanmiddag bekend. Daarbij zijn geen financiële details prijsgegeven. Monta, dat eerder voluit Montapackaging heette, realiseerde vorig jaar een omzet van honderd miljoen euro met duizend medewerkers op veertien fulfilmentvestigingen.

Het gaat om een investering waarbij de Duitsers 51 procent van het bedrijf kopen. Er is geen termijn afgesproken voor de resterende 49 procent.

Monta heeft 1.500 kleine en middelgrote webwinkels als klant.

Behalve op de marktpositie en de decentrale werkwijze sloeg DHL ook aan op de strategische geavanceerde technologieën zoals AI, Data Science en collaboratieve robotica. Dit ontwikkelt het team van directeur Edwin van der Ham in huis.

De Nederlandse e-commercespecialist werkt met alle logistieke partijen samen. Dat zal niet veranderen. De investering in Monta vindt niet plaats door DHL Parcel, maar door DHL Supply Chain.

Van der Ham zegt in een persbericht: “Wij willen ons succesvolle bedrijfsmodel ook buiten Nederland uitrollen zodat onze klanten ook internationaal kunnen uitbreiden. Monta heeft recentelijk de eerste stappen over de grens gezet, wat bij diverse klanten al heeft geresulteerd in internationale groei. De huidige transactie zal deze ontwikkeling verder versnellen.”

In een telefonische reactie vult hij aan: “IT is de backbone van ons bedrijf en dat sprak hen erg aan. We hebben een eigen warehouse management systeem ontwikkeld en verkopen dat sinds anderhalf jaar ook in licentie aan belangstellende shops. Dat zijn er nu zo’n veertig.” Met DHL is al een routekaart gemaakt met stappen voor internationale expansie. Daar wil de ondernemer nog geen details over prijsgeven.

Deel dit bericht

2 Reacties

Meindert

Het bedrijfsmodel van Monta bestaat uit het overnemen van kleine spelers voor hun faillissement uit. Zowel TWI als WSSN – de nieuwste toevoegingen – stonden op het punt failliet te gaan. Met bijna 4 miljoen euro schuld op de balans. En ook de vestiging in Lelystad is voor 0 euro uit faillissement overgenomen. Zo groeit het aantal klanten natuurlijk. Maar levert het ook iets op?

Ook omdat nu geen financiële details worden prijsgegeven ben ik wat achterdochtig. Stond Monta nu zelf op het punt kopje onder te gaan nu de e-commerce bestedingen dalen. Of gaat het echt om een overname van formaat? Maar in dat geval zou er toch wel iets over de euro’s gedeeld moeten worden?

Erwin Boogert

Er zijn twee momenten waarop ze mogelijk financiële details laten zien. Dat is op 8 november aanstaande of 9 maart 2023. Beiden zijn data waarop financiële cijfers/overzichten worden gepubliceerd.
https://www.dpdhl.com/en/investors/events/calendar.html We letten erop.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond