Deel dit artikel
-

DHL neemt pakketkluizen Smartmile over

DHL Parcel, met een marktaandeel van 40 procent in de Nederlandse binnenlandse pakketbezorging, neemt de exploitatie van Smartmile’s netwerk van pakketautomaten in Nederland over en gaat twaalf maanden experimenteren met de Smartmile-software.

Met de software van de startup kan DHL het aantal stops en ritten in de hele keten van pakketbezorging verminderen en andere bedrijven verbinden binnen één ecosysteem van pakketkluisjes.

Smartmile heeft de ambitie om een wereldwijd CO2-negatief netwerk op te bouwen, waar alle partijen in het bezorgproces op kunnen aansluiten.

Smartmile bezit 150 pakketkluizen in Finland en is bezig de eerste Smartmile Hubs op de Duitse markt te lanceren om ook daar een duurzaam bezorgecosysteem te bouwen. In Nederland bouwde de startup een netwerk van 85 pakjesautomaten. DHL is vanaf dag één aangesloten bij het Smartmile-netwerk.

Om een landelijk dekkend netwerk in Nederland te realiseren zijn er honderden van deze pakketautomaten nodig.

De 85 Smartmile lockers zijn een aanvulling op het DHL-netwerk en zullen gedeeld worden met DHL Express en waarschijnlijk nog meer. Het experiment van 12 maanden zal bepalen of DHL de software van Smartmile in licentie gaat gebruiken voor een groter deel van het eigen kluizennetwerk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond