Deel dit artikel
-

DHL opent duurzame CityHub voor regio Emmen

DHL eCommerce heeft donderdag officieel de nieuwe CityHub in Emmen geopend. De opening gebeurde in het bijzijn van klanten en vertegenwoordigers van de gemeente, waaronder wethouder Guido Rink.

Vanuit het duurzame gebouw aan de Nijbracht 88 op industriegebied Bargermeer worden door ruim 130 medewerkers 8.000 pakketten per dag gesorteerd en bezorgd in het uitgestrekte gebied tussen de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn.

Dat gebeurt vrijwel helemaal fossielvrij; van de 25 bestelauto’s zijn er 23 elektrisch. De CityHub vervangt een bestaande vestiging. Alle medewerkers zijn meeverhuisd naar de nieuwbouw waar ruimte is voor groei boven de 10.000 pakketten per dag.

CityHub Emmen is de twaalfde van 27 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 130 lokale vestigingen. In voorgaande maanden openden soortgelijke duurzame vestigingen in Almere, Zoetermeer, Geleen, Breda, Nijmegen, Tilburg, Roermond, Leeuwarden, Amsterdam-West, Aalsmeer en Groningen. De overige vestigingen waaronder Helmond, Almelo en Arnhem volgen later in dit en volgend jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond