Deel dit artikel
-

DHL opent klimaatneutrale CityHub voor omgeving Leeuwarden

Donderdag vond de officiële opening plaats van de nieuwe Leeuwardse CityHub van DHL Parcel. Vanuit het klimaatneutrale gebouw aan de Brailleweg 4 op bedrijventerrein Newtonpark in Goutum, worden al sinds enkele maanden alle pakketten bezorgd voor Leeuwarden en omgeving.

De opening werd eerder uitgesteld om het gebruikelijke piekseizoen aan het einde van het jaar niet te verstoren.

Deze CityHub is de achtste klimaatneutrale vestiging die DHL in Nederland opent. CityHub Leeuwarden maakt deel uit van een omvangrijk investeringsprogramma van 350 miljoen euro. Daarbij worden onder meer 27 klimaatneutrale CityHubs gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidsnorm (BREEAM Outstanding).

Ook DHL Leeuwarden is gasloos en voorzien van zonnepanelen, waarmee de 17 elektrische bestelauto’s opgeladen worden. Ook rijden er 5 bestelauto’s op fossielvrije HVO-100 diesel. Het gaat dagelijks om circa 6.000 pakketten voor huishoudens, winkels en bedrijven in en rond Leeuwarden, van Stiens, Giekerk, Hardegarijp, Grou naar Dronrijp. Dat aantal groeit naar 10.000 pakketten per dag. Op de CityHub zelf verzorgen ruim 20 medewerkers de sortering van pakketten en planning van de routes.

De CityHub biedt werkgelegenheid aan ruim 70 medewerkers waaronder 50 medewerkers die een of meerdere dagen per week pakketten bezorgen.

In voorgaande maanden openden soortgelijke duurzame vestigingen in Almere, Zoetermeer, Geleen, Breda, Nijmegen, Tilburg en Roermond. Binnenkort opent DHL ook CityHubs in Amsterdam, Aalsmeer en Groningen. De overige vestigingen volgen later in 2023 en 2024.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond