Deel dit artikel
-

DHL opent twee klimaatneutrale CityHubs XL in regio Amsterdam

DHL Parcel heeft donderdag officieel een nieuwe Amsterdamse CityHub geopend in het bijzijn van klanten en vertegenwoordigers van de gemeente en het havengebied. Vanuit het klimaatneutrale gebouw aan de Westhavenweg 44 worden pakketten bezorgd voor het noordwestelijk deel van Amsterdam.

Komende week opent ook de nieuwe vestiging in Aalsmeer. Dat brengt het aantal CityHubs waarmee de regio Amsterdam wordt beleverd in totaal op zeven.

De CityHubs in Amsterdam-West en Aalsmeer zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen, waarmee elektrische bestelauto’s opgeladen kunnen worden. Het is daarbij nog wel wachten op een deel van de elektrische bestelauto’s, waarvan de levering momenteel wereldwijd is vertraagd.

Het concept van deze zeven CityHubs sluit volgens DHL aan bij de ambities van Amsterdam tot verduurzaming van stadslogistiek. Op de zeven CityHubs worden in de regio Amsterdam dagelijks pakketten van tienduizenden verzenders gebundeld en vervolgens de stad en wijken ingebracht. De korte afstanden, de slimme routes, de hoge beladingsgraad en het veelal geëlektrificeerde wagenpark optimaliseren duurzaamheid en beperken verkeersbewegingen.

In deze routes worden ook de 250 DHL servicepunten afgehaald en beleverd. Dat geldt ook voor de pakketkluizen, waarvan het aantal in de hoofdstad dit jaar groeit naar de honderd.

In heel Nederland heeft DHL een netwerk van 131 CityHubs waarin de pakketstromen regionaal en lokaal worden gebundeld en in korte, optimale routes uitgeleverd. Deze hubs zijn onderwerp van een omvangrijk investeringsprogramma van 350 miljoen euro, waarbij er 27 nieuwe klimaatneutrale CityHubs worden.

In voorgaande maanden openden soortgelijke duurzame vestigingen in Almere, Zoetermeer, Geleen, Breda, Nijmegen, Tilburg, Roermond en Leeuwarden; de overige vestigingen volgen later in dit en volgend jaar. Van de elektrische bestelbussen die vanuit de CityHubs opereren heeft DHL Parcel er inmiddels 2200, waarmee het landelijk gezien de grootste vloot elektrische bestelauto’s heeft.

-Concept sluit aan bij plannen tot verduurzaming van stadslogistiek
-Op deze hubs worden pakketten van 20.000 verzenders gebundeld voor levering aan huishoudens, bedrijven, servicepunten en steeds meer pakketkluizen
-Het is een uitdaging in bepaald…

Deel dit bericht

1 Reactie

chan

Grappig dat de overheid continue burgers een schuldgevoel aanpraat jegens de klimaatveranderingen terwijl het eigenlijk dit soort bedrijven zoals DHL, PostNL, Amazon, Simon Loos, BP, Shell en al die andere zijn die de hele boel naar de gallemiezen hebben gebracht… En dan moeten wij nu ineens veranderen… Zodat hun door kunnen gaan zeker?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond