Deel dit artikel
-

DHL Parcel opent klimaatneutrale CityHub in Zuid-Limburg

Vanaf deze week komt ieder pakket dat DHL in Sittard-Geleen en omstreken (van Echt tot Stein-Elsloo) bezorgt uit de klimaatneutrale CityHub in Sittard-Geleen. De officiële opening gebeurde in het bijzijn van lokale ondernemers, gemeente en medewerkers van DHL.

De DHL CityHub is de derde klimaatneutrale vestiging voor de last mile die DHL in Nederland opent. CityHub Geleen maakt deel uit van een omvangrijk investeringsprogramma van 350 miljoen euro waarbij 26 CityHubs in een netwerk van 140 vestigingen geheel nieuw en volgens de hoogste duurzaamheidsnorm (BREEAM Outstanding) gebouwd worden.

De CityHub is gasloos en voorzien van zonnepanelen waarmee de elektrische bestelauto’s opgeladen worden. Vanuit de CityHub rijden ruim 100 bezorgers dagelijks circa 70 routes langs huishoudens, winkels en bedrijven rond Sittard-Geleen.

Later dit jaar openen soortgelijke CityHubs in Nijmegen, Breda, Amsterdam, Tilburg en Groningen. De overige achttien volgen in 2023 en 2024. Vorige maand hadden Almere en Zoetermeer de primeur van de eerste CityHubs die openden. Ook daar worden alle pakketjes elektrisch vervoerd.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond