Deel dit artikel
-

DHL praat met Volvo over bezorging pakketjes

Vervoerder DHL is in gesprek met autofabrikant Volvo en ook andere autofabrikanten over de bezorging van pakketjes in de kofferbak. Die kunnen worden afgeleverd in de auto als je niet thuis bent.

Hoewel DHL en Volvo niet willen reageren, zou de samenwerking volgens Bloomberg al binnen enkele weken worden aangekondigd. De dienst zou in een behoefte voorzien omdat nog te vaak pakketjes vergeefs aan de deur worden aangeboden.

Het idee is overigens allerminst nieuw. Een Belgische startup met de veelzeggende naam Cardrops levert nu al bestellingen in de kofferbak van de auto. Om bestelde artikelen daarin te deponeren, moet een speciaal (klein) toestel in de wagen worden geplaatst waarmee de kofferbak kan worden geopend.

Volvo introduceerde al eerder het Volvo On Call programma. Dat is een app waarmee gebruikers bijvoorbeeld de deuren van hun auto op afstand kunnen openen en sluiten. Deze dienst is beschikbaar in 20 landen.

Volvo heeft eind 2013 al een proef gedaan in Gotenburg met honderd deelnemers, waarbij bestellingen in de achterbak van auto’s werden bezorgd. Retailer Linas Matkasse AB en de Noorse Posten Norge namen deel aan de proef.

De praktijk zal moeten uitwijzen of consumenten DHL of andere vervoerders voldoende vertrouwen om autodeuren of de kofferbak te openen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Tim

Dan moet je niet weg zijn met de auto…

Erik Bouwer

Toii, blog over technologie, organisaties, innovatie en interactie, schreef hier al over op 4 maart 2014: http://www.toii.nl/van-shopping-cart-naar-connected-car/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond