Deel dit artikel
-

DHL rolt vernieuwe pakketkluizen uit, ook in Nederland

DHL doet naast thuismarkt Duitsland ook in Nederland proeven met een nieuw soort pakketkluis. Bij gebleken succes worden de Nederlandse ervaringen doorvertaald naar andere buitenlandse markten.

Het gaat om nieuwe, kleinere pakketkluizen van DHL Parcel waarvan gebruikers dag en nacht postpakketjes kunnen halen en brengen. Binnen de proef wordt gekeken naar plaatsing, werking en gebruik van kleinere kluizen die op drukke locaties als stations en winkelcentra worden neergezet.

DHL verklapt niet waar in Nederland de proeven gebeuren.

Naast de vorm is ook de werking van de kluizen nieuw. Het wordt mogelijk om online of via de app een verzendsticker te kopen en die via de pakketkluis uit te printen. Zodoende hoeft de verzender niet meer thuis aan de slag met printer en rolletje plakband. DHL neemt het priegelwerk over.

In Duitsland staan de nieuwe pakketkluizen inmiddels op drukke locaties in Hamburg, München, Frankfurt, Bochum en Keulen Cologne. Tegen eind 2018 moeten er honderden in het hele land staan. DHL heeft 3.400 pakketkluizen, met 340.000 vakjes in 1.600 steden staan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond