Deel dit artikel
-

DHL start bouw duurzame CityHub voor regio Arnhem

Met het slaan van een groene heipaal is de bouw gestart van de duurzame DHL CityHub voor de regio Arnhem. Deze gaat als uitvalsbasis dienen voor de duurzame bezorging van pakketten in het gebied rond Arnhem, Velp, Westervoort, Duiven en Zevenaar. De ingebruikname staat gepland voor maart 2024.

De nieuwe CityHub vervangt een bestaande vestiging in Duiven en is gelegen op bedrijventerrein IJsseloord, met aansluiting op verkeersknooppunt Velperbroek.

Ruim 100 medewerkers sorteren en bezorgen er straks dagelijks meer dan 10.000 pakketten. Dat gebeurt nu al grotendeels met elektrische bestelauto’s en bij de opening van de nieuwe vestiging zal het wagenpark volledig fossielvrij zijn. Alle huidige medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe CityHub.

De CityHub wordt gebouwd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM Outstanding. De vestiging wordt gasloos en voorzien van zonnepanelen.

CityHub Arnhem is de vijftiende van 27 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 130 lokale vestigingen. In voorgaande maanden openden soortgelijke duurzame vestigingen in Almere, Zoetermeer, Geleen, Breda, Nijmegen, Tilburg, Roermond, Leeuwarden, Amsterdam-West, Aalsmeer, Groningen en mid september ook Emmen. De overige vestigingen waaronder Helmond, Almelo en nu ook Arnhem volgen later in dit en volgend jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond