Deel dit artikel
-

DHL zet hogere rolcontainers in bij pakketvervoer

Vervoerder DHL gaat hogere rolcontainers inzetten om de ruimte in vrachtwagens nog beter te benutten. Dit is één van de acties die de bezorger onderneemt om CO2-uitstoot in de logistiek te verlagen. Een proef samen met Wehkamp bleek een succes, vertelt Thijs Daalhuizen, proces manager van DHL, bij Thuiswinkel.org.

Samen met onder meer Connekt en Thuiswinkel.org heeft het Duitse bedrijf onderzoek gedaan naar de belading van voertuigen en ladingdragers in de e-commercesector. Hieruit bleek dat vrachtwagens in het algemeen goed vol geladen worden als je kijkt naar vloeroppervlak, maar dat er boven de rolcontainers nog ruimte overblijft.

‘Wij zijn daarom gaan kijken wat een ideale hoogte eigenlijk is. We hebben verschillende prototypes laten maken en uitgeprobeerd. Eerst een rolcontainer van 2,5 meter. Dan kun je in principe de ruimte in een vrachtwagen optimaal benutten, maar dan moeten medewerkers de rolcontainer met een ladder vullen. Dat werkt natuurlijk niet. Uiteindelijk zijn we gekomen op een rolcontainer die 10 procent meer ruimte bevat dan de huidige modellen. De bovenkant is 15 cm hoger en onderin is hij iets lager.’

De belasting van werknemers is als een belangrijke factor meegenomen. Er staat een strip op de rolcontainer op 1,75 meter hoogte. Daarboven mogen er geen zware pakketten meer in de container getild worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond