Deel dit artikel
-

Dick Boer weg als topman Ahold Delhaize

Per 1 juli aanstaande is Dick Boer niet meer de CEO van Ahold Delhaize. Hij geeft het roer over aan collega-bestuurder Frans Muller.

Dat maakt het supermarktbedrijf, waar ook bol.com deel van uitmaakt, zojuist bekend. Deze stap komt niet onverwacht. Hij hing al enkele weken boven de markt.

Muller is momenteel de vice-CEO naast Boer. Zijn promotie kan worden gezien als een beloning voor de integratie van Ahold en Delhaize, waarover hij de regie had sinds juli 2016. Dat proces is nu afgerond. In de drie jaar ervoor was hij topman van Delhaize Group. Die affiniteit met de Belgische markt zorgt ervoor dat hij goed ligt binnen het zuidelijk deel van de organisatie. Hij was tot recent baas over de Amerikaanse activiteiten.

Over Boers volgende stap binnen of buiten Ahold Delhaize wordt niet gezegd. Wel meldt het concern dat Jan Hommen de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen wordt vanaf 11 april. Hij volgt Mats Jansson op. Commissarissen Johnny Thijs en Patrick De Maeseneire treden ook terug.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond