Deel dit artikel
-

Didi begint VS-proeven autonome voertuigen

Het Chinese taxibedrijf Didi is het laatste in een lange rij technologiemakers die een vergunning heeft bemachtigd om met zelfrijdende wagens de weg op te mogen in de staat Californië.

De onderneming die in China de lokale activiteiten van Uber begeeft zich hiermee in een strijd waarbij het eerste schot nog gelost moet worden.

Sinds vorige week heeft ook Didi een vergunning om zelfrijdende auto’s de weg op te sturen mét chauffeur aan boord. Het betreft hier geen taxi-activiteiten maar technologietesten.

Eerder verstrekte de Californische autoriteit aan 52 andere bedrijven vergelijkbare vergunningen. Onder hen: Apple, Baidu, Bosch, Lyft, Waymo, Tesla en een handvol andere autofabrikanten. Waar zij mee bezig zijn, is het bouwen en testen van kunstmatige intelligentie die auto’s autonoom moeten laten rijden. De dataset is voor ieder hetzelfde: het zuid-west Amerikaans belijnde asfalt. De kwaliteit van het resultaat hangt af van ieders eigen techniek.

De nieuwe technologie kan worden gebruikt voor voertuigen in particulier eigendom, deelauto’s maar hele wagenparken van bedrijven en vervoerders.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond