Deel dit artikel
-

Digitaal bureau Supercharge opent kantoor in Nederland

Het van oorsprong Hongaarse digital agency Supercharge opent vandaag zijn Nederlandse kantoor in Amsterdam. Met steun van het, sinds kort, Finse moederbedrijf streeft de nieuweling naar een top 10-positie in de lokale bureauwereld.

Met specialisatie in design en technologie wil het op termijn voor minstens tien van Nederlands honderd grootste bedrijven werken. De ambitie vertelt verder dat Supercharge met zijn digitale producten uiteindelijk dagelijks een half miljoen Nederlanders wil bedienen.

Directeur Andras Tessenyi zegt in een persbericht: “We hebben voor Nederland gekozen vanwege het hoge niveau van technische innovatie en zijn hubfunctie daarin. Nederlandse bedrijven zijn internationaal gezien de top wat betreft de productbeleving die ze bieden. De digitale sector groeit al jaren stabiel. Daarnaast zie je er een verschuiving van het multiple-supplier model naar end-to-end solutionproviders, zoals wij.” Daarmee bedoelt hij dat bedrijven de voorkeur gaan geven aan één leverancier in plaats van een pallet specialisten.

Supercharge is sinds begin deze maand in handen van het Finse beursgenoteerde bedrijf Siili (voor 55%). Buiten de thuismarkt had dat al kantoren in Duitsland, Polen en de VS. In 2019 noteerde het een omzet van 81 miljoen euro en winst (eibtda) van 7,1 miljoen euro. Supercharge had naast een kantoor in Boedapest ook een dependance in Londen.

Het Fins en het Hongaars behoren tot dezelfde taalfamilie.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond