Deel dit artikel
-

Digital Marketing TV: hoe Skantrae de digitale klantreis verbeterde

Het Nederlandse bedrijf Skantrae is vanwege een verbreding van haar portfolio genoodzaakt om de digitale klantreis te herzien. Met bouwmarkten, groothandels en zzp’ers als klant wil het houtbedrijf, dat vooral bekend is om zijn deuren, een eigentijds pakket aan tools aanbieden om haar assortiment te ontsluiten. Hoe start je zo’n proces? Frank van Putten vertelt er meer over bij Digital Marketing TV.

Skantrae stak de laatste jaren veel energie in online inspiratie, maar dat leidde niet tot voldoende conversie. “Er zat een gat tussen de inspiratie en de verkoop,” legt Van Putten uit. Het werd tijd om de lekken in de funnel te dichten, stelt Job Nederlof van partner De Nieuwe Zaak.

Het geringe succes van de marketingaanpak is verklaarbaar omdat klanten uiteindelijk kopen bij keten als Gamma en Bauhaus. De conversie moet daar plaatsvinden en daar is de hele klantreis nu op afgestemd. Van inspiratie tot verkoop.

Directe verkoop aan consumenten is niet aan de orde. Al was het maar omdat de bestelling niet door de brievenbus past. Maar bovenal wil Skantrae blijven samenwerken met retailers, waar ook de deskundigheid zit die de klant wil.

Skantrae heeft een experimentele app ontwikkeld om met AR deuren ‘virtueel’ in woning te plaatsen, zodat klanten een betere indruk krijgen. Nu is gekozen voor een oplossing waarbij de klant met digitale middelen in de winkel wordt geïnspireerd.

De presentatie Hoe je digitaal inspeelt op de B2B-klantreis is na registratie gratis te bekijken

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond