Deel dit artikel
-

Digital Marketing TV: Marie-Stella-Maris wil meer online

Marie-Stella-Maris is een Nederlandse sociale onderneming met een missie. ‘Toegang tot schoon water en hygiëne voor iedereen, wereldwijd!’ Met de verkoop van mineraalwater, body care en luxe huisparfums richtte men zich traditioneel op de horeca. Online moet belangrijker worden, zegt CEO Micha Medendorp in (Emerce) Digital Marketing TV. Het interview is dinsdag samen met andere video’s na registratie gratis te bekijken.

Van elke aankoop, doneert de onderneming een vast percentage aan duurzame schoon waterprojecten. Om de impact op het milieu te beperken, richt de Nederlandse onderneming zich op het ontwikkelen van duurzame refill verpakkingen. Navullen betekent minder verpakkingsmateriaal, minder afval én minder CO2-uitstoot. Navullen kan onder meer in de winkels, en wat minder goed online, omdat de verpakkingen nog niet in de brievenbus passen.

Hier vervullen de winkels nog altijd een belangrijke rol. Met Breda erbij heeft Marie-Stella-Maris in totaal vijf Refill Stations, waar klanten hun producten tegen korting kunnen laten navullen.

Het bedrijf breidt zijn eigen winkels nog steeds uit. Met een tweede vestiging in Amsterdam, maar sinds kort ook in Utrecht, Maastricht en Den Bosch en straks ook Breda. Daarnaast blijven conceptwinkels en warenhuizen een belangrijk afzetkanaal.

Buiten Nederland begint België tractie te krijgen en is Stella Maris ook op de Duitse markt actief geworden. “We zijn de fase van startup inmiddels wel voorbij,” zegt Medendorp. “Wel proberen we de startupmentaliteit te behouden. Iedereen voelt zich medeondernemer.”

Door corona is het merk zich meer op de onlinemarkt gaan richten. Het bedrijf wil uiteindelijk 40 procent van zijn omzet uit eigen kanalen halen, waarvan dan weer de helft online. Nog eens 30 procent komt van wederverkopers.

Over duurzame bezorging, liefst met fietsen, wordt nog nagedacht.

De video Crossmediale synergie: de visie van Stella Maris is vanaf dinsdag 30 mei gratis te bekijken. Op 30 mei kun je verder kijken naar presentaties met Diageo, Teamleader, Billy Grace, Meta en Geisha Fashion. 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond