Deel dit artikel
-

Openbare bibliotheek leent 6,4 miljoen digitale producten uit

De landelijke digitale openbare bibliotheek heeft in 2017 in totaal 6,4 miljoen digitale producten uitgeleend, een toename van 58 procent ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit onderzoek van de Koninklijke Bibliotheek en het CBS.

Het aantal uitgeleende e-books steeg in twee jaar tijd met 41 procent tot 5,4 miljoen. Het aantal actieve digitale gebruikersaccounts is tegelijkertijd met 144 procent gegroeid.

Van alle in 2017 uitgeleende e-books is 59 procent uitgeleend via de online Bibliotheek. In twee jaar tijd verdubbelde deze categorie van 1,6 miljoen tot 3,2 miljoen. De overige 2,2 miljoen e-books werden gedownload via de VakantieBieb. Het aantal uitleningen van fysieke boeken daalt daarentegen al sinds eind jaren tachtig. Door de toename van de uitleen van e-books stabiliseert deze ontwikkeling.

Het aantal actieve gebruikersaccounts bij de landelijke digitale openbare bibliotheek was in 2017 met ongeveer 602.000 bijna twee en een half keer zo hoog als in 2015. Verreweg de meeste gebruikersaccounts (77 procent) werden gebruikt voor het lenen van e-books, zowel via de online Bibliotheek als via de VakantieBieb, gevolgd door de downloads van luisterboeken (17 procent) en cursussen (6 procent).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond