Deel dit artikel
-

Digitale bureaus Nederland groeien 9,9 procent

De gezamenlijke omzet van digitale bureaus in Nederland is in 2021 met 9,9 procent gegroeid, zo stelt belangenorganisatie Dutch Digital Agencies, tot 872 miljoen euro.

De branche kreeg door corona te maken met ontwikkelingen die in een stroomversnelling kwamen. Na een dip in de eerste kwartalen van 2020 herstelde het sentiment in het vierde kwartaal en werden de projecten weer opnieuw opgestart.

Bureaus in sectoren die zwaar door corona werden getroffen, konden ook zelf geraakt worden. De reisbranche is daarvan een voorbeeld. Omgekeerd zijn er ook sectoren, zoals retail en b2b, die het belang van extra online investeringen met spoed onderkenden. Een klein deel van de bureaus heeft in 2020 gebruik gemaakt van de NOW-regeling, waarmee ze in staat zijn geweest zoveel mogelijk talent aan boord te houden.

De gemiddelde winstmarge van de bureaus die deelnamen aan het onderzoek over 2020 is negen procent en de verwachte winstmarge voor alle bedrijven over 2021 is dertien procent.

In 2020 waren er 7.358 mensen bij de digitale bureaus, aangesloten bij Dutch Digital Agencies, in dienst. Daarnaast versterken 433 near- en offshoring medewerkers en 549 freelancers de branche. Naar verwachting groeit het aantal mensen in dienstverband in 2021 door richting de achtduizend.

Foto: Vancouver Film School (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond