Deel dit artikel
-

Digitale industrie Friesland groeit door cyber- en mobiliteitsoplossingen

De digitale industrie in Noord-Nederland ontwikkelt zich in rap tempo als banenmotor voor functies in de cyberbeveiliging en de ontwikkeling van nieuwe ICT-mobiliteitsoplossingen zoals het gebruik van drones. Dat bleek vandaag tijdens Connect.frl, het grootste ICT-event van het Noorden.

Ruim 1500 bezoekers waarvan meer dan de helft studenten, ontmoeten elkaar om te netwerken en nieuwe ICT innovaties te zien. Het evenement werd geopend door Sybrand Buma, burgemeester van Leeuwarden.

Het totaal aantal vacatures in Friesland is met ruim 14 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Bijna de helft van de vacatures betreft technische functies.

De publiek private samenwerking vormt de basis voor dit succes. Gemeenten en provincies stimuleren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich om te scholen tot een functie in de ICT sector. Daarnaast is er een goed uitgelijnd onderwijsprogramma van MBO tot en met Universiteit. Het bedrijfsleven en overheden bieden daarbij stageplaatsen en baangarantie.

Ook qua innovaties loopt Friesland voorop met bedrijven die werk maken van de toekomst, aldus Buma vanochtend tijdens de opening in het WTC in Leeuwarden. Zo houdt het internationaal opererende ingenieurs- en adviesbureau Antea group zich bezig met de vraag hoe drones veilig en effectief gebruik kunnen maken van het Nederlands luchtruim. Customdrone uit Sneek ontwikkelt zelfsturende drones. Via de MKB Cyber Campus krijgen MKB bedrijven in ons land de juiste hulp om hun cyberweerbaarheid te vergroten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond