Deel dit artikel
-

Digitale klant centraal in videocollectie Emerce Financials

Het is de logische volgende stap in digitalisering: decentralisatie. Er gloort een toekomst waarin organisaties, mensen en machines op grote schaal gegevens uitwisselen en samenwerken. Veel is al mogelijk in theorie, maar in de praktijk gaat het niet zo snel met de ontwikkelingen als gehoopt.

In de videocollectie Emerce Financials, die vanaf 10 november live gaat, zal het onder meer gaan over decentralized finance (shared ledgers, smart contracts). Jacob Boersma en Marloes Pomp van WBNoDE en Dutch Blockchain Coalition vertellen er meer over.

In Emerce Financials 2022 draait alles om ‘The new digital customer’. Nederlanders zijn kampioen online bankieren in Europa. We regelen financiële zaken zonder een bankkantoor van binnen te zien. De mobiele telefoon is letterlijk de portemonnee geworden.

Het dienstenlandschap is versnipperd en nieuwe aanbieders proberen klanten van de grote merken over te halen bij hen diensten af te nemen. Gemak is het toverwoord: de klant gaat voor de beste gebruikerservaring. Hoe spring je daarop in? En in hoeverre ben je bereid om de klant te ontmoeten buiten je eigen platformen?

Welke rol spelen decentralisatie en tokenisatie in het huidige landschap? Wat betekent dit voor je klant, en in hoeverre moet je erin meegaan als bedrijf? Wat zijn de mogelijkheden, en moet je eigenlijk wel op alles inspringen?

Met de komst van PSD2 zijn er veel alles-in-een apps gekomen die zich richten op het financieel ontzorgen van de consument. Daarbij is een goede gebruikerservaring bepalend voor loyaliteit of de app weer deleten. Hoe maken we (financiële) organisaties daar wendbaar voor en welke mindspace en methodes heb je dan nodig? Je hoort het van Astrid Bruinsma-Eggink en Lidewij de Ridder van resp. Mijn Sofie en ABN AMRO.

Draaide het voor de financiële marketeer eerst om SEO, nu moet je vooral daar zijn waar de klant zich bevindt. Aanwezigheid op de juiste platformen is wat telt, voor sommige dienstverleners veel meer dan bijvoorbeeld een eigen app. Hoewel die wel vaak op de verlanglijst staat. Een gesprek met Silvia Onos en Daan van Eijck DAS en Deloitte Digital.

Tokenisatie maakt fractionele eigendoms modellen mogelijk; door de eigendoms eenheden kleiner te maken, worden de aanschafkosten lager. Dat maakt grote eenheden opknipbaar en daardoor makkelijker en vaker verhandelbaar (meer liquiditeit).

Door activa op deze manier te digitaliseren, wordt de markt nog efficiënter en kunnen processen die te maken hebben met uitgifte, clearing en afwikkeling eenvoudiger worden en dus goedkoper voor de consument.

Blockchain is de achterliggende technologie die zich in feite leent voor alles wat je transparanter wilt maken. Omarmt de financiële sector tokenisatie straks op grote schaal? Aan tafel schuiven experts Igor Mikhalev, Reinjan Prakke en Jorik van den Bos.

Mis ook niet de presentatie Van dukaat tot crypto: de evolutie van waarde. Een video van Rodger Beekman van MonsterLab.

Welke videos zet jij op je kijklijst? Klik hier om naar de website te gaan en je alvast (gratis) te registreren.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond