Deel dit artikel
-

Digitale notitieblokken: Yoga Book vs. Bamboo Slate

Voor wie niet kan wennen aan een tablet of liever schrijft dan typt, is er tegenwoordig de mogelijkheid om krabbels digitaal om te zetten naar een beeldscherm. En nog veel meer. Tijd voor een vergelijk.

De Lenovo Yoga Book is geen tablet, geen laptop, maar eigenlijk een combinatie ervan. En voelt inderdaad aan als een boek dat je openklapt. Met aan de ene kant een 10-inchtouchscreen, en anderzijds een 10-inch touchpad die je met een simpele tik omtovert tot een virtueel toetsenbord.

Pietje precies
De technologie van de touchpad is van concurrent Wacomen levert met de stylus 2048verschillende druklevels op. Dat werkt uiterst precies. De stylus kun je tevens als balpen gebruiken. En als de meegeleverde blocnote op het touchpad ligt, kan je deze beschrijven en zie je je krabbels direct op het andere scherm.

Alleen papier
De Wacom Bamboo Slate gebruikt dezelfde technologie als de Yoga Book, maar kan alleen in combinatie met papier én de meegeleverde balpen worden gebruikt. Na installatie van de app Inkspace koppel je hem via bluetooth of USB aan elk willekeurige tablet of smartphone. Hoewel de app kleur toont, werk je op papier echter alleen met zwart.

Bijna gratis
Je kunt eerst aantekeningen maken en deze overzetten naar je apparaat. Of je werkt in live-modus, waarbij je net als bij de Yoga Book direct je pennestreken ziet. Opslag is tot 5GB, in de cloud van Wacom.Tegen betaling van drie euro per maand kan je ook extra functies activeren, waaronder handschriftherkenning en vectorconversie.

Conclusie
Het omzetten van je krabbels naar een digitaal bestand gebeurt bij beide apparaten op dezelfde manier: via de stylus in combinatie met eenonderlaag die EMR-golven uitzendt. Het voordeel is dat je in principe elke papiersoort hiervoor kan gebruiken. De handschriftherkenning van Wacom werkt zeer goed, maar is optioneel. Bij de Yoga Book is dit gratis in Microsoft OneNote of via Google, daarnaast heb je drie apparaten in één, een lange batterijduur, ziet er slick uit en is erg praktisch. Ben je echter alleen op zoek naar digitaal papier, dan heb je aan de veel goedkopere Bamboo Slate meer dan genoeg.

Specificaties:

Lenovo Yoga Book
Display: 10,1”
Resolutie: 1920 x 1200
Afmeting: 25,6 x 17,1 x 0,96 cm
Gewicht: 690 gram
Papierformaat: A5
Systeem: Android, Windows
Prijs: vanaf 499 euro
Site: lenovo.com

Wacom Bamboo Slate
Display: smartphone of tablet
Afmeting: 33 x 25,4 x 0,7 cm
Gewicht: 690 gram
Papierformaat: A4 (ook A5-versie beschikbaar)
Systeem: Android, Windows, iOS
Prijs: 149 euro
Site: wacom.com

* Dit artikel verscheen eerder in het aprilnummer van Emerce magazine (#157).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond