Deel dit artikel
-

Digitale omzet DPG Media groeit 9 procent

Uitgeefconcern DPG Media zag de digitale omzet naar 523 miljoen euro. CEO Erik Roddenhof: “De focus van onze strategie ligt op de creatie van meer digitale waarde.”

Het van oorsprong Vlaamse mediabedrijf publiceerde gisteren de cijfers over 2023. Daar komt uit naar voren dat de totaalomzet met twee procent daalde tot 1,8 miljard euro. De winst (ebitda, of: bruto bedrijfsresultaat) in Nederland eindigde op 220 miljoen euro, voor het hele concern op 360 miljoen.

Een nadere blik op de cijfers laat zien dat de digitale advertentie-inkomsten uitkomen op 207 miljoen euro. Dat is een ruime verdubbeling in vijf jaar tijd.

Goed nieuws voor de krantenmakers is, dat er tien procent meer digitale abonnementen werden verkocht. Dat leverde de groep 176 miljoen euro omzet op. Roddenhof maakt niet bekend hoeveel digitaal betalende lezers hij heeft.

De tak Online Services is goed voor 140 miljoen omzet. Daar vallen titels als Gaspedaal, Tweakers, Autotrack, Independer, Autowereld, Intermediair en Nationale Vacaturebank onder.

DPG Media staat op het punt om RTL Nederland in te lijven. De uitgever laat zich wat vlakjes uit over de plannen. Men omschrijft het met: “De toekomst van televisie zal zich afspelen in een mix van livetelevisie en streaming op het grote scherm van de smart-tv’s. RTL Nederland staat met haar eigen programma’s, televisiezenders en streamingplatform Videoland uitstekend gepositioneerd. We kijken er erg naar uit om met RTL Nederland, Streamz en ons eigen VTM in Vlaanderen en RTL Belgium in Wallonië de toekomst vorm te gaan geven. Door samen te investeren, leren en ondernemen kan elk merk in zijn eigen markt succesvoller zijn. DPG Media is ervan overtuigd dat goed gemaakte lokale programma’s altijd hun weg naar de consument vinden.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond