Deel dit artikel
-

Digitale replica’s onderdeel gemiddeld bereik dagbladen

Met de publicatie van de NMO Print & Merken Monitor (NPMM) 2023-IV wordt nu ook inzichtelijk wat het bereik van digitale replica’s van dagbladen is. Voorheen maakte het bereik van digitale replica’s geen onderdeel uit van de printbereiksdata. Dat is nu wel het geval.

Een digitale replica is een exacte kopie van de papieren versie van een dagblad. De digitale replica moet minimaal dezelfde redactionele en commerciële content bevatten, maar mag ook meer bieden, zoals een extra advertentie. Het bereik van een digitale replica wordt gemeten in NMO Online volgens een door de markt goedgekeurde methodiek: er wordt bereik gerealiseerd op het moment dat de digitale replica van een titel geopend wordt in een app of in een browser.

Bij NPMM 2023-IV bestaat de veldwerkperiode voor het printgedeelte uit vier kwartalen (Q4 2022 t/m Q3 2023). Voor de rapportage van de digitale replica’s wordt het laatste kwartaal (Q3 2023) als basis genomen. Beide bronnen worden door middel van fusie samengebracht in één dataset. De fusie is uitgevoerd door Ipsos I&O en stond onder begeleiding van de NMO Expertgroep ‘Digitale replica’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond