Deel dit artikel
-

Digitale strategie New York Times werkt niet: 100 ontslagen

De New York Times zet honderd mensen op straat aangezien het onvoldoende digitale abonnementen verkoopt via losse apps. Vier maanden na de lancering wordt de opinie-app alweer stopgezet.

De Amerikaanse krant, een van de grootste van de VS, had een unieke strategie bedacht waarbij de inhoud van de krant zou worden ontsloten via verschillende apps, zals NYT Now. Maar het werkt allemaal niet zoals gewenst en erger: de advertentieverkoop valt ook tegen, zowel digitaal als via de papieren uitgave.

De New York Times introduceerde een betaalmuur 4 jaar terug in de verwachting dat men minstens 1 miljoen betalende abonnees zou kunnen werven, maar het aantal is blijven steken bij 871.000.

De New York Times is niet de enige krant die journalisten op straat zet: The Wall Street Journal en USA Today hebben banen geschrapt en eerder dit jaar verdwenen ook al banen bij regionale kranten als de Orange County Register. Ondanks de ontslagen heeft de New York Times 1330 verslaggevers in dienst, meer in het verleden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond