Deel dit artikel
-

Digitale tv vooral bij hogere inkomens

Bijna drie op de tien huishoudens in Nederland in de hoogste inkomensgroep hebben een tv met internettoegang. Dat meldt het CBS vandaag.

Het bezit van een internettelevisie bij de hoogste inkomensgroep is twee keer zo hoog als bij huishoudens uit de laagste inkomensgroep. Bij deze huishoudens is ook het bezit van digitale televisietoestellen met 63 procent wat lager dan bij de hogere inkomens.

Digitale televisie zit inmiddels stevig verankerd in Nederlandse huishoudens. Er zijn er drie keer zo veel als vijf jaar geleden.

In 2012 had 71 procent van de huishoudens met ten minste één persoon van 12 tot en met 74 jaar, een digitale televisie. Dat is drie keer zo vaak als vijf jaar geleden. Ook de televisie met internettoegang is aan een opmars bezig. In 2012 had twintig procent van de huishoudens een dergelijk toestel in huis. In 2007 gebruikte nog bijna niemand internet via de tv.

Het bezit van een digitale tv of een tv met internettoegang is het laagst bij éénpersoonshuishoudens en het hoogst bij huishoudens bestaande uit een paar met kinderen. Een digitale tv staat bij zes op de tien alleenstaanden en bij acht op de tien paren met kinderen in huis.

Bezit digitale tv of tv met internettoegang naar inkomensgroep huishouden, 2012

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond