Deel dit artikel
-

Directeur Just-Eat Nederland stapt op

Laurens Groenendijk verlaat in maart Just-Eat als directeur. Hij gaat door als ondernemer met twee startups, in de e-commercehoek maar buiten de foodsector.

Groenendijk richtte in 2000 het bedrijf Hapgids op en verkocht dat in 2007 aan de Deense Just-Eat Group. De verkoop werd gefinancierd met aandelen, waardoor Groenendijk een belang kreeg in een van Europa’s snelst groeiende thuisbezorgdiensten voor eten.

De ondernemer verlaat over twee weken zijn zestig collega’s, maar blijft betrokken bij de bestelsite als aandeelhouder en adviseur. Hij zegt, dat zijn vertrek al sinds de overname van Hapgids.nl stond gepland. De planning toen was ergens tussen 2011 en 2013. Het was toen ook de intentie zijn aandelen bij vertrek te verkopen, maar daar lijkt hij van af te zien.

Het jaar 2011 was er een van internationale groei voor Just-Eat. Het bedrijf doorliep een financieringsronde waarin het 48 miljoen dollar ophaalde, breidde buiten Europa uit naar Brazilië en Canada. De onderneming zou jaarlijks voor een half miljard dollar aan bestelmaaltijden bezorgen.

Groenendijk wordt tijdelijk opgevolgd door de Beneluxbedrijfsleider van Just-Eat België, Mathieu van Steenberge.

In Nederland zijn drieduizend restaurants aangesloten, wat Just-Eat een bemiddelingsomzet oplevert van tientallen miljoenen euro’s. De grootste lokale concurrent is Thuisbezorgd, dat ook een speler is op het internationale toneel, maar dan onder de naam TakeAway.com.

Groenendijk zegt na zijn vertrek door te gaan als e-commerceondernemer, maar houdt de namen van zijn startups vooralsnog voor zich. Hij was kort voor publicatie telefonisch niet bereikbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond