Deel dit artikel
-

Directie Geenstijl.nl stapt op

Ambroos Wiegers, de directeur van Geenstijl, verlaat per 4 mei de directie van het uitgeefbedrijf News Media.

In mei 2009 ging Geenstijl-oprichter Dominique Weesie al weg om zich toe te leggen op het bouwen van tv-omroep Powned.

Wiegers laat in een bericht aan relaties weten: “Ons maffe roze kindje is volwassen, het bedrijf is op stoom. Voor mij een mooi moment om afscheid te nemen, om na een korte pauze iets totaal nieuws te gaan doen”.

De Telegraaf nam News Media, waar ook sites als Dumpert, Gamert en SpitsNieuws onder vallen, in 2008 over voor een onbekend bedrag.

Of er een nieuwe directeur wordt aangesteld, is niet bekend. Wel krijgt het bedrijf in de persoon van Stef Dol een nieuwe uitgever. Dol is afkomstig van 925.nl, de site die Jort Kelder met Michiel Frackers begon. Daar was hij uitgever.

Dol is geen onbekende met het Telegraaf-concern waar Geenstij ls moederbedrijf News Media onder valt. Tussen 2004 en 2006 werkte hij bij Telegraaf-dochter Keesing, een uitgever van puzzels.

Deel dit bericht

2 Reacties

M Roelofs

Dank je wel Ambroos. Hoewel je het woord verafschuwst, is de journalistiek in Nederland definitief veranderd. Dominique had de commerciele visie en het gevoel. Jij hebt de richting bepaald. Generaties studenten zullen later de namen Weesie en Wiegers tot hun huiswerk rekenen. Chapeau!

cavallo

Ik hoop niet dat het onversneden geluid wordt verwijderd van het net en dat onze linkse grachtengordel meer vingers in de pap krijgen. De media , behoudens een aantal bloggers, zijn niet meer objectief.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond