Deel dit artikel
-

Dirk Scheringa weg bij ICO Headstart

Oud-bankier Dirk Scheringa is alweer vertrokken bij ICO Headstart. De Nederlandse cryptostartup is er niet in geslaagd om 20 miljoen euro op te halen.

Martin Bylsma, chief operating officer, bevestigt tegenover Quote het vertrek van Scheringa. Die had zijn functie als CEO trouwens al neergelegd. Bylsma noemt de geringe kennis van de Engelse taal als een van de redenen van zijn vertrek.

Het bedrijfje presenteerde zich als een wereldwijd opererend cryptokennis-platform dat adviseerde over de aankoop van monetaire crypto-producten.

Trots kondigde HeadStart vorig jaar een succesvolle eerste fase aan van zijn financieringsronde aan. Via een ICO zou al voor ruim 10 miljoen dollar zijn ingetekend. De teller is bij 11 miljoen blijven steken.

De bitcoincrash zal zeker een rol hebben gespeeld, maar ook de reputatie van de betrokken ondernemers. Enkele daarvan hadden een achtergrond in multi level marketing.

‘Iedereen verdient het voordeel van de twijfel, maar deze vreemde mix van kennis en ervaring maakt mij niet gerust’, schreef Ruud Pruijm, emeritus hoogleraar van de Erasmus universiteit Rotterdam, op zijn blog.

Deel dit bericht

2 Reacties

Leonard wolters

And the money is gone……

Leo Berkhout

Tja, zodra ik de naam Dirk Scheringa hoor zou ik ook afhaken… Volgens mij is de lijfspreuk van de man: “Geld moet rollen, het liefst mijn kant op!”. Alleen die kop al…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond